Noks Nauta (foto: Gijs de Kruijf)

Ik ben Noks Nauta. Ik ben schrijver, spreker en workshopleider met een achtergrond als bedrijfsarts en psycholoog. Ik zet me in voor een beter leefklimaat voor hoogbegaafde volwassenen en senioren. Ik help artsen en andere zorgprofessionals om meer kwaliteit te leveren en beter samen te werken. Ook help ik creatieve mensen om hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen.

Ik ben veelzijdig en beperk me niet graag tot één vakgebied of interesse. Toch lopen er een aantal rode draden door mijn loopbaan.

Ik was bedrijfsarts

Van 1978 tot 2011 werkte ik als bedrijfsarts in verschillende functies. Ook promoveerde ik op een onderzoek naar de samenwerking tussen huisartsen en bedrijfsartsen.

Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog

Ik heb een grote nieuwsgierigheid naar sociale processen. Wat gebeurt er nou eigenlijk als mensen keuzes maken, hun intuïtie onderzoeken, samenwerken? Als psycholoog en (niet-praktiserend) arts houd ik ervan om verschillende theorieën over die processen met elkaar verbinden en in de praktijk brengen.

Ik combineer

Ik combineer mijn ervaring als arts met mijn kennis als psycholoog om artsen en zorgverleners beter samen te laten werken. Ook combineer ik mijn rol als arts en psycholoog met mijn ervaringen als patiënt, om zorgverleners te helpen de patiënt écht centraal te stellen.

Ik innoveer

Ik zie wat er beter kan en leg mijn vinger op de zere plek. Ik bedenk creatieve ideeën voor betere oplossingen, en breng deze in de praktijk door op de juiste toon met de juiste mensen te praten. En ik help andere innovatieve mensen om hetzelfde te doen. Daar schreef ik een boek over: De Innovatiebrouwerij

Ik geef door

Ik schrijf boeken en artikelen, begeleid workshops en trainingen en ben in te huren als spreker. Ook werk ik graag samen en begeleid ik regelmatig studenten en vrijwilligers. Ik wil de kennis die ik vergaar niet alleen voor mezelf houden, maar doorgeven aan de wereld op een manier die werkt. Zo hoop ik de wereld een stukje beter te maken en bij te dragen aan het levensgeluk van anderen.