Ik krijg jeuk van het woord ‘consultant’. En een goeroe ben ik ook niet. Maar ik zet mensen graag aan het denken, en maak hen enthousiast om zelf aan de slag te gaan. Daarbij gebruik ik inzichten uit o.a. de sociale psychologie en uit mijn jarenlange ervaring als arts, onderzoeker, ontwikkelaar, docent en projectmanager.

Ik bied over de volgende thema’s lezingen en workshops aan. Het zijn voorbeelden, alles wordt op maat gemaakt:

Hoogbegaafd talent op de werkvloer

Zó maak je als werkgever optimaal gebruik van het talent van hoogbegaafde werknemers. Of leer je als bedrijfsarts of re-integratiemedewerker hoe je deze mensen beter en effectiever kunt begeleiden.

Hoogbegaafde senioren

Tot nu toe een groep die niet werd herkend. Maar zo belangrijk om er meer over te weten. Voor henzelf, voor hun naasten en voor mensen in de ouderenzorg. Een mede door mij geschreven boek Hoogbegaafde senioren (2020) kan de basis vormen voor een lezing of workshop.

Samenwerken in de zorg

In deze workshop breng ik zorgprofessionals uit verschillende disciplines bij elkaar. Samen achterhalen we of de vooroordelen over elkaars groep eigenlijk wel kloppen. En bespreken we casuïstiek, zodat we elkaars werkwijze leren kennen. Zo versterken we het onderlinge vertrouwen en daar hebben zij en de patiënt baat bij.

De patiënt centraal, maar hoe?

De patiënt staat centraal, hoor je overal in de zorg. Maar is dat wel zo? Met mijn gecombineerde achtergrond als arts, psycholoog én patiënt help ik de zorg te verbeteren door de patiënt écht centraal te stellen. Zie ook de blogs van mij op Zorgkaart Nederland.

De Innovatiebrouwerij: van idee naar praktijk

Een dure consultant inhuren om de organisatie te verbeteren? Zonde, want vaak lopen er tig werknemers rond met innovatieve ideeën. Hoe boor je dit potentieel als werkgever aan? En omgekeerd: hoe zorg je als werknemer of individu dat jouw idee werkelijkheid wordt?

Staat de workshop, training of presentatie waar u behoefte aan hebt er niet bij? Neem gerust contact met me op. Op aanvraag is er van alles mogelijk.

Meer lezen: