Noks Nauta

Ik ben schrijver, spreker en workshopleider met een achtergrond als bedrijfsarts en psycholoog. Ik zet me in voor een beter leefklimaat voor hoogbegaafde volwassenen.

Hoogbegaafde volwassenen en senioren

Hoogbegaafd zijn is fijn en de eigenschappen van hoogbegaafdheid zijn positief. Althans, dat kunnen ze zijn: als je talent de ruimte krijgt, en je als mens tot bloei kunt komen. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Al jaren zet ik me daarom in om het leefklimaat voor hoogbegaafde volwassenen te verbeteren.

Sinds 2010 ben ik medeoprichter en bestuurslid (thans ere-bestuurslid) van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). We stimuleren onderzoek naar hoogbegaafdheid bij volwassen en senioren, schrijven artikelen en gaan het gesprek aan met werkgevers en beleidsmakers. Ook organiseren we regionale avonden (HB-Cafés) waar hoogbegaafden elkaar kunnen ontmoeten en er een thema met betrekking tot hoogbegaafdheid aan de orde is. 

Ook internationaal deel ik kennis. Ik ben enkele malen in de USA geweest. Daarnaast werk ik samen met Duitse collega’s om ook in dat taalgebied kennisproducten over hoogbegaafde volwassenen en ouderen te publiceren.  

Aanbod

Ik geef workshops, groepstrainingen en presentaties voor diverse doelgroepen, zoals hoogbegaafde volwassenen, ouders van hoogbegaafde kinderen en professionals. Neem daarvoor contact op met het IHBV.

 Let op: ik bied géén individuele begeleiding. Zoek je een coach of therapeut? Bekijk dan eens deze lijst van het IHBV.  

Meer weten?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Noks Nauta

Fotografie: Gijs de Kruijf | Website: Loek Zanders | Thema: Anders Norén