Noks Nauta

Ik ben schrijver, spreker en workshopleider met een achtergrond als bedrijfsarts en psycholoog. Ik zet me in voor een beter leefklimaat voor hoogbegaafde volwassenen.

De innovatiebrouwerij: van idee naar praktijk

Loop je rond met ideeën om de wereld (om je heen) te verbeteren? Geloof je in een idee, maar weet je niet hoe je dit moet realiseren? Of ben je al begonnen, maar loop je tegen allerlei blokkades aan?

Deze en andere vragen liggen ten grondslag aan De Innovatiebrouwerij, het boek dat ik samen met Jelle Kok schreef en dat je direct op weg helpt bij het realiseren van een idee.

Borrelen en brouwen

Veel mensen zijn overtuigd van een plan, maar weten anderen niet te overtuigen van het potentieel. Ze vergeten dat hun idee nog onaf is. Het moet gisten, borrelen en brouwen om de smaak te verfijnen. En er moet ‘leven in de brouwerij’ komen, want om van idee naar praktijk te komen heb je anderen nodig.

Bijeenkomsten

Een jaar lang begeleidden Jelle Kok en ik een groep creatievelingen bij het realiseren van hun ideeën. De één had een verbeterplan voor haar werk, de ander wilde iets opzetten in zijn wijk of stad en weer een derde wilde een uitvinding produceren. Na een jaar waren de meesten een stuk verder gekomen. Een projectgroep op het werk ging bijvoorbeeld aan de gang met hun idee, of de gemeente had groen licht gegeven om hun wijkplan uit te voeren.

Boek

Om dit soort successen voor meer mensen binnen handbereik te brengen, besloten we een boek over onze methode te schrijven. Dit boek helpt je van een inval tot een uitkomst te komen. Door het volgen van de stappen in het realisatieproces kom je steeds dichter bij je doel. Met dit boek blijft een idee niet een droom, maar wordt het de realiteit.

Workshops en trainingen

Maar al te vaak huren werkgevers een dure consultant in om hun organisatie te verbeteren. Zonde, want vaak lopen er tig werknemers rond met innovatieve ideeën. Hoe boor je dit potentieel als werkgever aan? En omgekeerd: hoe zorg je als werknemer of individu dat jouw idee werkelijkheid wordt? Graag help ik uw organisatie of vereniging verder. Zie ook: workshops en trainingen

Meer weten?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Noks Nauta

Teksten: Tamar Doorduin | Fotografie: Gijs de Kruijf | Website: Brighture | Thema: Anders Norén